Hjältar

Den här texten skrevs för mer än 8 år sedan. Det är därför möjligt att mina åsikter kring det som skrivits har förändrats sedan dess.

Det pratas mycket om hjältar. Skellefteå AIK hyllades i media som hjältar efter sitt SM-guld. Tre Kronor hyllades i media som hjältar efter sitt VM-guld. Det finns de som kallas gitarrhjältar också. Men nu tar jag bladet från munnen och påstår rakt ut i bruset att dessa inte är hjältar. Inte ens nära. Det kan jag säga med övertygelse eftersom jag nu har träffat riktiga hjältar. De jag pratar om är i sina egna ögon helt vanliga människor. Men de har vigt sina liv åt att hjälpa föräldralösa barn till ett drägligt liv.

image

Jag träffade idag Veronica. Hon är mamma till femton barn. Hon har en biologisk sjuttonåring och en biologisk ettåring. Möjligen nån till mellan som jag inte uppfattade. Dessutom har de 13-14 adoptivbarn. Hon är idag 35 år och hon och hennes man har hållit på med detta i femton år. Hennes make är dessutom chef för frivilligarbetare som håller på att bygga bostäder till de som växt upp på Caminul Felix och nu behöver egna hem. Deras uppdrag som föräldrar varar livet ut precis som för alla andra mammor och pappor. De har nu också sex barnbarn.

Jag har även träffat Lydia och Mirtsa (reserverar mig för stavningen) som är i 45-årsåldern och hållit på i 21 år. Om jag inte missminnermig har de arton barn. De förestår även hotellet Noble House där vi bor.

Detta, mina vänner, är sanna hjältar!

24. juni 2013 av Frippe
Kategorier: Allmänt, Efterföljelse | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *