Tankar om himlen

Den här texten skrevs för mer än 9 år sedan. Det är därför möjligt att mina åsikter kring det som skrivits har förändrats sedan dess.

Alla har vi väl hört någon säga: “När jag kommer till himlen ska jag fråga Herren…”. De flesta av oss har nog själva tänkt så också. Frågeställningarna varierar kraftigt från djuplodande teologiska funderingar till ganska triviala, vardagliga funderingar.

Jag har läst på lite om hur himlen beskrivs i bibeln, av dem som haft nån form av uppenbarelse av den. Jag citerar några exempel här nedan:

I det år då kung Ussia dog, såg jag Herren sitta på en hög och upphöjd tron, och släpet på hans mantel uppfyllde templet. Serafer stod ovanför honom, var och en hade sex vingar: Med två täckte de sina ansikten, med två täckte de sina fötter och med två flög de. Och den ene ropade till den andre:
"Helig, helig, helig är HERREN Sebaot,
hela jorden är full av hans härlighet."
Rösten från den som ropade fick dörrposterna och trösklarna att skaka, och huset blev uppfyllt av rök. Då sade jag:
"Ve mig, jag förgås! Ty jag är en man med orena läppar
och jag bor ibland ett folk med orena läppar,
och mina ögon har sett Konungen, HERREN Sebaot."

Jes. 6: 1-5

Muren var byggd av jaspis, och staden bestod av rent guld som liknade rent glas. Grundstenarna till stadsmuren var prydda med alla slags ädelstenar. Den första var en jaspis, den andra en safir, den tredje en kalcedon, den fjärde en smaragd, den femte en sardonyx, den sjätte en karneol, den sjunde en krysolit, den åttonde en beryll, den nionde en topas, den tionde en krysopras, den elfte en hyacint och den tolfte en ametist. De tolv portarna bestod av tolv pärlor, och varje särskild port var en enda pärla. Och stadens gata var av rent guld som genomskinligt glas. 
Något tempel såg jag inte i staden, ty Herren Gud, den Allsmäktige, och Lammet är dess tempel. Staden behöver inte ljus från sol eller måne, ty Guds härlighet lyser upp den, och dess ljus är Lammet.

Upp. 21: 18-23

Jag tror nog att orden kommer att fastna i halsen när vi står där och förundras över det mäktiga vi ser. Den enda fråga jag tror kommer att snurra runt i huvudet då är nog “Hur tog jag mig in hit?”

 

05. november 2012 av Frippe
Kategorier: Allmänt, Livet | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *