Bort och hem igen

Den här texten skrevs för mer än 8 år sedan. Det är därför möjligt att mina åsikter kring det som skrivits har förändrats sedan dess.

Ligger nu på soffan hemma i köket igen, efter två veckor i Tanzania, Afrika. Försöker sortera intrycken, vilka är väldigt många. Blir i kortfattad punktform.

 • Klyftorna
  Verkliga klyftor. Från tio personer boende i lerhydda till en person körande en splitterny lyxjeep.
 • Människorna
  Hårt arbetande, sociala och trevliga människor. Och vilken glädje på deras Gudstjänster. Viftande och dansande och tjoande om vartannat.
 • Naturen
  Gud har verkligen skapat en vacker värld. Jag fascinerades dagligen av de vackra vyerna. Savannen, bergen, havet.
 • Djuren
  Elefanter, giraffer, zebror, flodhästar, krokodiler, lejon, leoparder, antiloper, ödlor, sköldpaddor, gamar fick vise på riktigt nära håll, och säkert en hel del annat som jag glömt.
 • Trafiken
  Begreppet ”Tuta och kör” har aldrig varit mer passande. Så otroligt många bilar som körde i ett, som det kändes, fullständigt kaos. Känslan förstärktes förmodligen av ovanan med vänstertrafik. Värsta/häftigaste upplevelsen var nog bussresan till Iringa. 50 Mil och åtta timmar (enkel väg) med en dödsföraktande busschaufför som körde så att till med jag blev orolig ibland. Omkörningar i rejäl uppförsbacke och vänstersväng…
 • Havet
  Det är något speciellt med att bada i ett kristallklart hav, där man ser botten på flera meters djup. Och varmt. Dryga 40 grader vid ytan vid något tillfälle.
 • Gud
  Herrens storhet har vi fått se i allt. Dels i det ovan nämna, men även hur han varit med och planerat detaljer i resan. Möten med människor. Tajmingen vi upplevt kan vi bara tacka Gud för. Och att vi fått vara friska och att allt praktiskt flutit på så fantastiskt.

Och nu är vi hemma igen. Och oj vad tacksam jag är för det hem jag har och det land jag bor i.

06. januari 2014 av Frippe
Kategorier: Allmänt, Livet, Personligt | 3 kommentarer

Kommentarer (3)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *