Malaria?

Den här texten skrevs för mer än 8 år sedan. Det är därför möjligt att mina åsikter kring det som skrivits har förändrats sedan dess.

Väldigt annorlunda känsla idag, att inse att äldsta dottern drabbats av malaria. Är i skrivande stund inte helt konstaterat, men alla symptom och provsvar hittills pekar på det, och om man dessutom tar i beräkningen att hon fick sluta med malariaprofylaxen redan i början av afrikaresan på grund av kraftiga biverkningar, så är det ju tyvärr ganska troligt. Symptomen är höga febertoppar och ont i huvudet varvat med att må ganska som vanligt. Tydligen beror det på att parasiten “spränger” röda blodkroppar och då svarar kroppen med feber, och så går detta i cykler. Behandlingen som de redan påbörjat pågår, om jag fattat saken rätt, i två dygn och sen ska man vara fri.

Men jag måste säga att såna här gånger är jag otroligt tacksam för den svenska sjukvården, och hela det land vi bor i. Varje skattekrona jag betalat har fått utdelning idag känns det som, även om jag annars också försöker glädja mig åt när de hjälper andra.

Blir väl nån uppdatering när det är konstaterat om det faktiskt är malaria eller inte.

Hur som helst, krya på dig, Elina!

31. januari 2014 av Frippe
Kategorier: Allmänt | 20 kommentarer

Kommentarer (20)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *